Hem » Sevärdheter » La Pedrera

La Pedrera

Fler Bilder

La Pedrera (betyder stenbrottet på katalanska) är mer känt som Casa Milà. Byggnaden designades av den välkände Antoni Gaudí, och det var officiellt färdigbyggt år 1912. Det ligger i området Eixample. Huset har sedan dess blivit en del av UNESCOs världsarv, som en del i samlingen ”Antoni Gaudís verk”. Casa Milà var Gaudís sista verk innan han blev helt uppslukad i sitt arbete med La Sagrada Familia. Gaudí använde sig av valvbågar och pelare för att hålla huset uppe, vilket innebar att han inte behövde några bärande väggar. Detta gjorde att han kunde designa varje enskilt plan att vara olikt de andra. Inte ens höjden på våningarna är de samma. Det finns inte en rak linje i hela huset, och de vackra balkongerna på framsidan ser ut som vågor på havet.

Översta våningen, vinden och taket är öppet för allmänhetens beskådan. På vinden finns till och med en utställning över Gaudis arbeten, med skalenliga modeller och fotografier att titta på. Taket kan vara det mest minnesvärda av allt. Inte nog med att man får en underbar utsikt över Eixample, man får även se på nära håll de fantastiskt fantasirika och färgglada skorstenarna som Gaudí lät bygga här uppe på taket. Här finns audioguidning tillgänglig, så att man kan få höra allt om den store mannen och hans verk, och speciellt då om Casa Milà.

Som vuxen betalar man 8 Euro och som student eller pensionär 4,50 Euro. Detta är ett av Barcelonas mest prisvärda och intressanta resmål, och det är väldigt varmt rekommenderat om man vill lära sig mer om Antoni Gaudí, den store arkitekten i Barcelona.


  • Karta - Hitta HitKommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.