Hem » Flyg till Barcelona

Flyg Barcelona


Det är enkelt att flyga till Barcelona. Det finns ett antal direktflyg till Barcelona från Göteborg, Stockholm och Köpenhamn. SAS, Spanair, Finnair, KLM och Lufthansa, Norwegian Air och Transavia är några av de flygbolag som anreser till området.

Flyplatsen i Barcelona heter El Prat. Den är relativt liten och består av två terminaler uppdelat på flygbolag och om resan är internationell eller nationell. El Prat är belägen bara drygt milen från de centrala delarna av staden, vilket gör det enkelt att ta sig till och från flygplatsen.

Två andra närliggande flygplatser är Girona, tio mil norr om Barcelona, och Reus, som ligger tio mil söder om Barcelona. Båda dessa flygplatser används flitigt av lågprisbolagen.

Färden mellan Barcelona centrum alternativt hotellet och El Prat kan ske genom pendeltåg kallade Renfe, Taxi eller flygbuss. Renfe är det billigaste alternativet och det går minst ett tåg per halvtimme. Från de andra flygplatserna går det flygbussar.

För att hitta de billigaste flygresorna till Barcelona rekommenderas att vara ute i god tid. Jämför de olika bolagen. Barcelona är en populär stad, och det finns ett antal bolag som flyger direkt. Det ger bra konkurrens och möjlighet att hitta riktiga fyndpriser på resorna.

Undvik om det går resor på fredagar och söndagar då Barcelona är en extremt populär weekendstad. Välj torsdag till lördag om det är en kortresa du är ute efter. Det brukar dessutom vara fördelaktigt att boka resan direkt över internet. Titta på de alternativa flygplatserna också. Det kan löna sig.

Där finns flertalet bra sökmotorer när det kommer till just flyg och en av dem är billiga flygbiljetter som också erbjuder en söktjänst för sista minuten resor.