Hem » Sevärdheter » Parc Ciutadella

Parc Ciutadella

Fler Bilder

Ciutadella parken ligger i stadsdelen Barceloneta. Området är naturskönt och lockar många turister på grund av den mångfald av spännande museer, zooet och naturligtvis den vackra parken i sig. Historien bakom parken börjar egentligen med ett citadell som låg här, som ger parken dess namn (Ciutadella betyder citadell). Det byggdes 1714 av den spanska kronan efter att de erövrat Barcelona, som ett sätt att kontrollera området. De tog massor av byggmaterial från den närliggande stadsdelen Ribera. Detta gjorde de impopulära spanjorerna ännu mer impopulära, och när Prim, en katalansk general, lämnade över byggnaden till staden år 1869 så lät man jämna den med marken. 1878 var den processen klar. Enbart kapellet, guvernörens palats och rustkammaren stod kvar. Rustkammaren är idag säte för den katalanska regeringen.

1872 började man förvandla området till en park. Parken är totalt sett 30 hektar stor och ett populärt resmål inom den är Parc Zoologic. Inträdet här kostar ganska mycket, hela 16 Euro för en vuxen och 9,60 Euro för barn mellan 3 och 12 (gratis under 3). Det är väl spenderade pengar dock, eftersom man får se så mycket för dem. Bland annat finns här delfiner som man kan se.

I den norra delen av parken finns ett väldigt vackert monument, Cascadan. Det är en triumfbåge med inbyggt vattenfall och fontän. Det finns en hel del statyer i parken, bland annat en jättelik stenmammut och en katt i metall.

Zoologiska museet ligger här, med utställningar som visar upp den stora naturliga mångfalden. Här finns utställningar speciellt för olika arter som exempelvis fågelutställningar och dylikt. Inträdet kostar 5,30 Euro för en vuxen och 3,70 Euro för rabatterade grupper som studenter under 25 år, personer med bibliotekskort i Barcelona, mot uppvisande av turistbussbiljett m. fl. Barn under 16 går in gratis.


  • Karta - Hitta HitKommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.