Hem » Artiklar & Nyheter » Vår i Barcelona

Vår i Barcelona

Vår i BarcelonaDen absolut bästa årstiden för ett besök till Barcelona är våren. Då har inte den verkliga sommarhettan slagit till än och staden vaknar på nytt efter vintervilan. Extra härligt blir en resa till Barcelona innan våren tagit fart på riktigt i vårt eget mörka land. Solen är nästan helt garanterad under de vackra vårmånaderna och turistsäsongen är ännu i sin linda.

Billigare hotell
Den lite mindre mängden besökare gör det lättare att hitta ett bra hotell för en rimlig penning. Hotellen lockar med specialerbjudanden och extra förmånliga priser. Det går att göra riktiga fynd, vilket annars är svårt när det gäller hotell i Barcelona. Det relativt låga turistantalet gör också staden än mer genuin, då stadens egen befolkning inte flytt värmen för mindre sommarorter.

Promenadväder
Hur är då temperaturen under våren? Jo, redan i slutet av januari och i februari månad börjar våren görs sig gällande och genom våren håller temperaturen så där behagliga 20-grader och däromkring. Luften är ganska torr. Då känns det extra lätt att ta sig runt till fots för att upptäcka alla fantastiska sevärdheter, särskilt som det inte är fullt så mycket folk på gatorna heller.

Parkerna är särskilt intressanta under våren, då mängder av blommor visar upp sin fulla prakt. Ett tips är att köpa sig en picknick och gå och sätta sig i någon av de vackra parkerna.

Festivaler
Det finns mängder med festivaler som pågår under våren i kulturstaden Barcelona. Redan i januari börjar en katalansk kulturfestival som pågår till långt in i mars med mängder av olika föreställningar och jippon runt om i staden. Den tredje mars firar Graciadistriktet sin egna dag med parader och festligheter. I mars genomförs också en årlig Black music festival och en kortfilmsfestival för alla som är cineaster. Många andra festligheter och festivaler avlöser varandra i en oändlig ström. Det är bara att fråga i hotellets reception för aktuella scheman.

Högtider
Påsken är den största högtiden i Barcelona och firas på många sätt. Då är det extra lugnt och stilla i staden då folk tar ledigt, men det finns ändå mycket att göra och upptäcka och det mesta är öppet. En riktigt bra påskparad kan upplevas vid Iglesia de Sant Jaume vid femtiden på långfredagen. En annan parad sker på Hospitalet de Llobregat. Den bästa mässan anses genomföras i den gotiska katedralen Santa Maria del Mar.


Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.
 
Relaterade Artiklar

Lansering av NewYorkPortalen.se

Juni 10, 2013

Vår i Barcelona

Mars 7, 2010

Semester i Barcelona

Mars 7, 2010

Upplev Barcelona - Europas bästa weekendstad

Mars 7, 2010