Hem » Artiklar & Nyheter » Semester i Barcelona

Semester i Barcelona

Semester BarcelonaBarcelona är en stad som har allt. I alla fall näst intill. Här finns något för alla smaker och inriktningar, allt från stränder och lummiga parker, museer, gammal gotisk arkitektur till hypermoderna byggnader och hetaste stadspuls. Kultur, fart och fest, det är vad Barcelona står för. Staden är i ständig förändring och erbjuder alltid något nytt och spännande, året runt, dygnet runt.

Heta stränder
Både norr och söder om hamnen sträcker sig långa och ljuvliga stränder ut sig som en lisa för trötta fötter och själar. På de över fem kilometer långa stränderna finns det alltid en plats till, både för den som söker lite liv och rörelse och för den som vill ta det lite mer lugnt.

Den mest bekväma väljer den klassiska Sant Sebastià som ligger närmast city eller lättillgängliga La Barceloneta. Nova Mar Bella är för en lite ungdomligare målgrupp och många kvinnor har denna som favorit av någon anledning. Även nudisterna har sin plats – stranden Mar Bella.

Konsten och arkitekturen
Barcelona är en konstens och arkitekturens stad och ingen annan stad blandar så friskt mellan gammalt och nytt. Tusenårig tradition inramas av modernaste nytt och Barcelona är i sanning en förändringens stad. Här finns mängder med utställningar, kontemporära som fasta, med odödliga konstnärer som Picasso, Miró och Dalì. Var och en har sitt eget museum.

Gaudì har lämnat efter sig byggnadsverk i hela staden. Den mest spektakulära är katedralen Sagrada Familia, som ännu håller på att resas. Bygget beräknas klart år 2025. Även Parc Güell och flera byggnader på Passeig de Gracia är Gaudìs verk liksom Casa Mila.

Gamla gotiska delarna är i en arkitektonisk klass för sig med trånga prång och gränder samt en gammal härlig katedral kallad le Seu. Här har tiden stannat och restaurangerna ligger tätt. Ett annat arkitektoniskt mästerverk är den magiska fontänen i Montjüic och spansk historia upplevs i den lilla byn Poble Espanyol som ligger som en liten oas i storstadslivet på samma plats. Missa inte heller den vackra operan Liceu.

Mat och nattliv
En stor del av stadens puls finns i de olika tapasbarerna. Här vandrar gäster från den ena tapasbaren till den andra, äter något gott och tar sig något trevligt att dricka för att sedan vandra vidare till nästa ställe Nätterna är heta på mer än ett sätt i Barcelona, en stad som aldrig sover. Det finns alltid något som händer på gatorna och nattklubbarna håller öppet till tidig förmiddag.

Övrigt
Shoppingen i Barcelona är utmärkt. Priserna är modesta och det finns mängder med olika shoppingstråk att välja mellan. La Rambla är kanske det mest uppenbara alternativet, men inte alltid det bästa. Våga dig utanför ramarna och du kommer upptäcka en helt ny värld av Barcelona, och kanske finner du ett fynd att handla?

En semester i Barcelona är heller inte hel förrän Tibidaboberget utforskats. Det går att ta bergsbanan dit och uppleva en fantastisk vy. Parkerna i staden är inte att förglömma. De finns i mängder och den ena är finare än den andra. Köp en picknick-korg på någon marknad och bara njut.


Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.
 
Relaterade Artiklar

Lansering av NewYorkPortalen.se

Juni 10, 2013

Vår i Barcelona

Mars 7, 2010

Semester i Barcelona

Mars 7, 2010

Upplev Barcelona - Europas bästa weekendstad

Mars 7, 2010