Hem » Nöjen » Shopping i Barcelona

Shopping i Barcelona

I Barcelona finns det shoppingmöjligheter – och det inte bara på La Rambla. Även om La Rambla är ett av världens mest kända och ett av de bästa shoppingdistrikten så finns det mycket annat att se.

I Barcelona har de flesta butiker öppet mellan cirka 10:30 till 20:30, men ofta så har de även siestastängt mellan 14 och 17. Vad gäller priserna här så är de ungefär de samma som i Sverige. Undantaget är läder- och skinnprodukter – allt sådant är jättebilligt i Spanien så passa på!

Om man älskar choklad så bör man söka upp Cacao Sampaka – även känt som Chokladfabriken. Deras mål är att återuppliva chokladkulturen, genom att använda sig av nya idéer och ny, vass teknologi. De som tillverkar chokladen här är alla professionella yrkesmän med lång erfarenhet, så chokladen blir av allra högsta klass. Detta är definitivt värt ett besök även om man inte är galen i choklad!

Är man ung och ute efter lite av det senaste modet ska man uppsöka El Mercadillo. De har två våningar sprängfullt av modekläder och smycken – de har också ett mycket vackert kafé på övre våningen som ligger på en terrass. Ingången bevakas av en stor kamel, håll utkik efter en sådan så kan du inte gå fel!

Vill man ha ett par trendiga skor så går man till Camper. Det är faktiskt ett spanskt märke, så skorna är billigare här i Spanien än någon annanstans – och det finns sex olika butiker att välja mellan.

Ett hett tips innan man sätter sig på planet hem – införskaffa en liten kylväska och lägg ner ett par kylklampar och köp sedan en påse kakor eller en bit bakelse på Escriba. Escriba är Barcelonas äldsta, mest välkända och även mest berömda konditori – vem du än bjuder kakorna på kommer bli mäkta imponerad!

Håll dig däremot borta från krimskramsförsäljarna runt Barri Gotic (gamla stan) och längs La Rambla. De säljer ofta generiska Kina-tillverkat skräp som lurar otursamma turister. Lägg hellre lite mer pengar på att gå till Art Escudellers, det vassaste souvenirstället i Barcelona. De har två stora våningar fyllda med allt från smått till riktiga konsthantverk. De har även en utmärkt tapas-bodega (en bodega är ungefär som 7-Eleven fast på spanskt vis) i källaren.

En av de roligaste och mest intressanta butikerna i hela Barcelona är vad som ser ut att vara världens lyckligaste apotek. Happy Pills heter butiken, och skylten pryds av ett rött kors. När man tar ett kliv in upptäcker man däremot att istället för läkemedel så säljer de godis, men de packar in det i medicinflaskor av plast eller första hjälpen lådor. Det är en mycket komisk och trevlig liten butik, som är väl värd ett besök.

När man shoppar i Barcelona gör man gott i att hålla koll på sin plånbok och väska hela tiden, eftersom det tråkigt nog finns många ficktjuvar och bedragare på gatorna. Speciellt La Rambla och omkringliggande kvarter är drabbade.

Kommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.