Hem » Sevärdheter » Tibidabo

Tibidabo

Fler Bilder

Tibidabo är ett berg som ligger i närheten av Barcelona. Här uppe kan man se hela staden, och det är en mycket vacker plats. Berget har en höjd på 512 meter, och det är det högsta berget i bergskedjan Serra de Collserola. Man kommer hit via en linbana som man kan åka med, eller så tar man bil eller buss. Linbanan i fråga byggdes redan år 1901, och den var den förste i sitt slag i Spanien då.

Väl häruppe finner man en mycket vacker katolsk kyrka, en nöjespark och ett TV-torn. Nöjesparken är den äldsta i hela Barcelona, och det finns kvar attraktioner och åkturer som byggdes vid förra sekelskiftet. Här finns även restauranger där man kan ta sig en bit att äta eller något att dricka, med tillhörande utsikt som är helt fantastisk.

TV-tornet byggdes i samband med Olympiska Spelen år 1992, och används i huvudsak som TV-sändare och radiosändare. På tionde våningen får turister gå upp för att njuta av utsikten. Då befinner man sig nästan 150 meter upp i luften.

Kyrkan här är katolsk, och den tog 60 år att bygga. Berget erbjuder även utmärkta vandringsmöjligheter och gillar man att fotografera så finns det massvis med motiv – om inte annat så är utsikten helt oslagbar. Inträde till nöjesparken är ganska dyrt, 22 Euro för en vuxen. Det är betydligt billigare för barn under 120 cm – de betalar bara 9 Euro för inträdet. Parkeringen utanför kostar 5 Euro. Nöjesparken är ett roligt resmål för hela familjen, men framförallt barnen kommer till att komma ihåg och glädjas åt upplevelsen länge.


  • Karta - Hitta HitKommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.