Hem » Nöjen » L´Aquàrium de Barcelona

L´Aquàrium de Barcelona

Akvariet i Barcelona är den största anläggningen av sitt slag i hela Medelhavsregionen, och här finns 35 vattenbehållare med 11,000 djur av 450 olika arter som simmar runt i 6 miljoner liter vatten. Sedan starten 1995 har mer än 14 miljoner människor besökt akvariet.

På området finns själva akvariet, ett kafé, en souvenirshop och en aula med filmvisningar för upp till 168 personer åt gången. Här får man se dokumentärer och informationsrika filmer om havet, som en del av ens besök. De erbjuder även möjligheten att bli fotograferad i roliga situationer med olika havsdjur, som ett fotomontage – bland annat får man stå på havsytan och bli fotograferad medan en bläckfisk simmar förbi. Eller varför inte fånga hela familjen på bild när de står i gapet på en förhistorisk, gigantisk haj?

På akvariet arbetar även några maskotar som kan underhålla hela familjen, men kanske speciellt de minsta. Här finns ett oceanarium, en helt enorm vattentank med fiskar, hajar och annat i. Här finns alla tungviktarna, bland annat tigerhajen och muränan. Här finns en 80 meter lång tunnel som är genomskinlig och som går under tanken – så här nära kommer man knappast djuren utan att riskera att bli uppäten!

På akvariet tar man sitt miljöansvar genom att blanda underhållning, information och utbildning. De arbetar med sin service och med att lära ut en massa intressanta saker. Deras motto är: Veta för att älska och älska att skydda. Med det menar de att kunskap är bästa vapnet mot miljöförstöringen.

Vuxna betalar 17 Euro för att komma in, barn mellan 4 och 12 betalar 12 år Euro och pensionärer över 60 år betalar 14 Euro. Barn under 4 år går in gratis. Akvariet ligger i hamnen, på Moll d´Espanya del Port Vell.


  • Karta - Hitta HitKommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.