Hem » Museum » Museu Picasso

Museu Picasso

Detta är museet för alla de som älskar Picasso och som vill se många av hans tidigaste verk. Museet öppnade år 1963 under namnet Sabartessamlingen (The Sabartes Collection), och Picasso själv donerade nästan 1,000 konstverk till det år 1970. Själva byggnadskomplexet består av fem medeltida borgar, vilket ger ytterligare en dimension till besöket.

Konstverken är ordnade i kronologisk tidsföljd, från hans realistiska period till hans blå period, här finns konstverk från den rosa perioden och från kubismen. Här finns även målningar av hans familj, och en del skulpturer som han gjort. Här finns även några keramikskulpturer. De flesta av verken här är så tidiga i hans karriär att många inte ens är signerade – många av dem kommer från tiden innan han gick på konstskola. Här finner man inga av de riktigt stora mästerverken som han blev verkligt känd för, men man får se många andra sidor av den stora mästaren, innan han blev den stora mästaren.

Det är ur museisynpunkt ett litet udda museum, här finns exempelvis ett rum med stora speglar och vackra bänkar att vila sig på. Många par kommer hit för att vila lite och mysa i det vackra 1700-talsinspirerade rummet – men här finns inte en enda Picasso-tavla! Trots det är det ett sevärt och bra museum, men man ska nog uppskatta Picasso väldigt mycket för att få ut maximal behållning av det. Det kostar 6 Euro för att komma in, och museet har öppet alla dagar i veckan utom måndagar. De håller öppet mellan tio på morgonen till åtta på kvällen.


  • Karta - Hitta HitKommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.