Hem » Museum » Museu Nacional d’Art de Catalunya

Museu Nacional d’Art de Catalunya

Detta är ett ganska nyöppnat konstmuseum, som samlar konst från hela Katalonien (och även andra delar av världen). Översatt blir namnet ungefär Katalanska Nationalkonstmuseet. Det öppnade 1995 med en romanesk samling, och har sedan dess utvidgat sin samling med gotisk konst, renässanskonst, barock konst och mer. De har också en samling mynt, värdepapper och medaljer från Katalonien – över 130,000 exemplar allt som allt.

En av de mest kända och definitivt mest sevärda utställningarna är deras fotografiska utställning. De har runt 6,500 bilder, från första början då fotografierna först kom (på 1800-talet) fram tills 1900-tal. Just nu, exempelvis, har de en utställning de kallar ”This is War!”, som handlar om det spanska inbördeskriget – Robert Capa har sammanställt en hel rad fotografier från de svåra åren.

Det är sådana intressanta, tankeväckande och spännande utställningar som hålls här i museet, och det är därför det är ett av Barcelonas mest sevärda museer. Turistbussen stannar här utanför och det finns tunnelbanestationer och busstationer i närheten.

En biljett för att besöka museet och då få tillgång till att se både de tillfälliga utställningarna och de mer permanenta samlingarna kostar 8,50 Euro. Det är ett mycket rimligt pris, för man har många timmars nöje framför sig och minnena lämnar en inte i första taget.


  • Karta - Hitta HitKommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.