Hem » Mat & Dryck » Restaurangtips

Restaurangtips

Barcelona är så pass stort att det finns något för alla här. Det samma gäller restaurangutbudet – det finns alla de vanliga västerländska snabbmatsställena (Burger King, McDonalds och liknande) och även billiga kebabställen som säljer kebab och gyros. I Barcelona ligger det så klart även ett Hard Rock Café – missa inte det! Det finns även en hel rad bra restauranger med väldigt olika utbud.

•La Riera
En av Barcelonas absolut bästa vegetariska restauranger, den ligger på Carrer Regent Mendieta. En meny här kostar runt 8,50 Euro.

•Bestial
En väldigt trevlig restaurang med riktigt bra luncherbjudanden. De har en jättefin terrass som är skön att sitta och äta på när det är bra väder ute. Deras middagsmål är däremot ganska dyrt, så lunchen är mer rekommenderad. Den ligger på Carrer Ramón Trias Fargas.

•Dos Cielos
Väldigt bra mat, vacker inredning. Väl värt minst ett besök. Restaurangen ligger på Pere IV.

•Can Punyetes
Detta är en väldigt katalansk restaurang på många sätt, och lokalinvånarna älskar den. Menyn är på katalanska, så ha en reseordbok redo! Det är verkligen ett bra ställe att äta på, maten är utsökt. Can Punyetes ligger på Carrer Maria Cubi.

•Origen 99,9 %
Origen 99,9 % är en katalansk restaurang med inriktning på det gröna i livet. Det är en ekologisk restaurang med nästan enbart vegetabiliska produkter i maten. Utmärkt fisk och kött – ekologiskt så klart – och fint utbud av drinkar. Detta är en kedja och de har fem restauranger i Barcelona, bland annat på gatan Muntaner.

•Udon
Udon är en Japanskt inspirerad restaurangkedja som finns på fyra ställen i Barcelona. De serverar mycket god och bra mat från det japanska köket. Den bästa restaurangen av de fyra ligger i Raval, på gatan Tallers.

•Alkimia
Detta är en riktigt fin restaurang, som är en av de i Barcelona mest välkända och omtyckta ställena. Inredningen är minimalistisk och nästan helt vit – designad att inte synas. Man försöker istället dra uppmärksamheten mot maten som är väldigt uppfinningsrik och den smakar fantastiskt. Restaurangen drivs av Jordi Vilà, en erkänd restauratör. De har blivit utmärkta med en Michelin Star. Alkimia ligger på Carrer Industria.

•La Flauta
Detta är en av de få restauranger som man skulle kunna äta i varje dag, eftersom de är så ombytliga. De byter dagens rätt varje dag, och vad det än är så brukar det vara klassiskt katalansk och väldigt väl tillagat. En dagens kostar runt 10 Euro, vilket är ganska prisvärt. Ett hett tips är deras Crema Catalana, som är ganska like brylépudding – mycket välgjord och väldigt fint presenterad. De finns att hitta på Carrer Aribou.