Hem » Fakta » Ta med sig till Barcelona

Ta med sig till Barcelona

Förutom det självklara såsom pass/id, pengar och eventuellt körkort så är det en bra idé att ta med sig alla de kläder man kan tänkas använda under vistelsen. Priserna i Barcelona, speciellt vid de stora shoppingstråken, är höga. Badkläder är ett måste, men tänk på att man inte är välkommen in i kyrkor, moskéer och liknande i badkläder. Ta därför gärna med ett par smakfulla linnebyxor och en nertonad, snygg skjorta med långa ärmar som man – som kvinna rekommenderas en lång klänning i smakfullt snitt.

Solkräm är i regel billigare i Sverige, det kan löna sig att ta med ett par flaskor om man har plats över i resväskan. Växla alltid pengarna i Sverige.

En bra idé om man inte kan språket är att ta med en reseordbok – Barcelonas invånare talar i många fall engelska, men de blir alltid glada när man talar till dem (eller försöker) på spanska eller katalanska. Polisen är ökänd här för att vara mycket reserverade mot folk som bara talar engelska, fast det är tveksamt om de blir hjälpsammare om man får använda ordbok.

Kommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.