Hem » Fakta » Kommunikationer

Kommunikationer

Det absolut härligaste sättet att ta sig runt i Barcelona på är cykling. Eftersom Barcelona erbjuder vackert väder och mycket sol så är det varmt rekommenderat att hyra en cykel av ett cykeluthyrningsföretag och sedan ge sig ut. Vill man inte det, så finns det utmärkta förbindelser med metron – tunnelbanan i staden. En tunnelbanebiljett kostar 1,35 Euro för en zon. Tunnelbanan är ren, luftkonditionerad och snabb. Den är dessutom pålitlig. Bussen i Barcelona kostar som tunnelbanan, men är mycket långsammare. Skillnaden är att man hinner se mycket mer av staden på bussen.

Det finns en speciell turistbuss också, då köper man en biljett som vara en dag. För en vuxen kostar detta 21 Euro, för ett barn 13 Euro. Det man får då är fri tillgång till bussen under dagen och det finns tre rutter att åka, som tar en runt staden för att se på allt möjligt sevärt. En runda tar cirka två timmar. Man kan om man vill åka sin rutt och hoppa av när man vill på en av stationerna. Sedan kan man njuta av sevärdheten ifråga i lugn och ro tills nästa buss kommer, och hoppa på den istället. Under högsäsong går bussarna så ofta som en gång var femte minut.

Att åka taxi i Barcelona är väldigt bekvämt och relativt billigt. En femton minuters taxifärd kostar ungefär 10 Euro, extra kan tillkomma för bagage och liknande. Det framgår alltid av taxametern. Dricks är inget tvång, men det kan vara lämpligt att dricksa ungefär 5-10 % av priset till chauffören. En grön lampa på taket visar att taxin är ledig. Åk inte taxi med vanliga, civila bilar.

Det finns goda tågförbindelser med andra städer och med förorter, biljetterna är gångbara på metron och bussarna också. I hamnen kan man köpa biljett till olika kryssare och färjor, Barcelonas hamn är den största och viktigaste vad gäller kryssningar. Det finns ett begränsat nätverk av spårvagnar som går inom och utom staden. Man kan såklart även promenera, men det är en väldigt, väldigt stor stad och det är ibland mycket långt att gå för att ta sig någonstans.

Kommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.