Hem » Fakta » Bra att känna till om Barcelona

Bra att känna till om Barcelona

När ska man besöka Barcelona? Det är trevligt här året om, men augusti är en markant lågsäsong. Runt 10 % av affärerna och butikerna håller stängt för semester från ungefär mitten av augusti till mitten av september. Vädret är väldigt behagligt och det är inte så mycket turister som resten av året, speciellt jämfört med sommaren. Det är en mycket lugnare stad under denna period, och vill man åka hit för att titta på allt som finns att se utan att behöva trängas mer än nödvändigt så är detta en perfekt tid på året.

Ska man stanna här ett tag och man inte kan språket så kan det vara en god idé att köpa ett exemplar varje dag av tidningen Catalonia Today. Det är en engelsk-språkig tidsskrift som tar upp nyheter och liknande i Barcelona och övriga Katalonien.

Barcelona är en av de bättre städerna i världen att ta med små barn till, eftersom folket här är så välkomnande och snälla mot just barn. Om ens spädbarn börjar skrika på en restaurang så kommer inte personalen att bli arga – det är större chans att de ger barnet något annat att tänka på, och försöker trösta barnet.

Barcelona är en relativt trygg stad, men det finns väldigt många ficktjuvar. För att göra deras jobb svårare, var på alerten när du befinner dig i stora folkmassor eller på tog eller bussar. Ha gärna din väska på magen så att du har koll på den. Använd hotellens säkerhetsskåp, ta inte med mer pengar än nödvändigt under dagen. Om en främling stannar dig på gatan, håll väldigt bra koll på väskor och plånböcker – han/hon kan ha en medbrottsling bakom dig. Det kan vara svårt att rapportera brott i Barcelona, poliserna är inte alltid så tillmötesgående mot engelsktalande turister.

Kommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.