Hem » Fakta » Badstränder

Badstränder

Fler Bilder

Den mest kända (och turisttäta) stranden i Barcelona är utan tvekan Barceloneta Beach. Här kan det blir mycket trångt under högsäsongerna, eftersom det är en underbar strand som ligger tio minuter från tunnelbanan i Barceloneta. Här kan man förutom att bada även prova på vindsurfing eller kitesurfing.

Det finns gått om små barer och restauranger längs med hela strandremsan, perfekt om man vill ta en lätt lunchpaus i sitt badande eller om man vill ha något kallt att dricka. Om man väljer att gå från stadskärnan så tar det cirka 20 minuter att gå från La Rambla, och på vägen finns en del intressanta saker att se – bland annat ett monument till självaste Christopher Columbus.

Andra vackra och bra stränder i Barcelona är bland andra Icaria Beach, Mar Bella Beach och Sitges Beach. Vill man komma bort från staden lite så är Sitges Beach ett bra val, det ligger cirka 30 minuter från staden med tåg – här är minst lika vackert som på stränderna inne vid staden, men mindre folk. Det finns ofta hotell nära stränderna, speciellt många finns det vid Icaria Beach. Dessa hotell är ofta ganska dyra eftersom läget är så bra och det är väldigt hård konkurrens vid stränderna mellan hotellen. Det är ofta värt att gå en kvart eller så för att kunna komma till stranden, än att betala tusenlappar mer för sin semester. Hotellen vid stränderna håller inte nödvändigtvis bättre klass än någon annanstans.

Mar Bella Beach är en inofficiell nudiststrand, men det är accepterat att ha badkläder på ändå. Det finns inga nudiststränder i Spanien, man får faktiskt lov att vara naken var man vill så länge det inte väcker uppstöt – men vill man bada naken är det bäst att göra det på en strand som denna, där folk är beredda på det.

Kommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.