Hem » Artiklar & Nyheter » Upplev Barcelona - Europas bästa weekendstad

Upplev Barcelona - Europas bästa weekendstad

Prak Guell i BarcelonaBarcelona är en perfekt weekendstad för alla typer av besökare. Storleken är lagom för att få grepp om vad som händer samtidigt som utbudet av nöjen och underhållning ter sig outsinligt. Det är bara att välja och vraka mellan allt som finns att göra. Här finns något för alla: konst, arkitektur, god mat, heta nätter, sköna stränder och utmärkt shopping.

Välj mellan sol och stad
En del av det som gör Barcelona unikt är att det är lika lätt att ta sig till stranden som det är att besöka något av stadens alla museer. Både norr och söder om hamnen ligger långsträckta stränder. Varför inte gå hit istället för att ta siestan på hotellet när eftermiddagslunken sätter till? Det är lätt att ta sig runt i staden och till stränderna. Köp bara ett Barcelonakort och du får åka fritt på tunnelbana och bussar.

Sevärdheter
Men innan dess finns mycket att göra och se. La Rambla är en spännande och pulserande gata, men också något av en turistfälla. Det lönar sig att gå in mot de gamla gotiska kvarteren och hamnen. I de gotiska kvarteren ligger bland annat den fantastiska katedralen och små prång och gränder. Inte långt ifrån ligger La Boqueria, en fantastisk matmarknad som fröjdar alla sinnen. Paradgatan Passeig de Gracia är också ett måste. Här ligger bland annat flera byggnader av Gaudì, stans mest kända arkitekt som också står bakom den smått fantastiska parken Güell. På vägen mellan de olika sevärdheterna är det lätt att slinka in på ett museum, som Picassomuseet, Tekniska museet och CosmoCaixa. Med Barcelonakortet blir det billigare inträde.

När stadens puls sedan blir lite mycket är det bara att ta Tibidabo, spårvagnen, upp mot berget och njuta av en hänförande utsikt.

Mat
Undvik La Rambla när det gäller mat. Det räcker ofta att ta sig ett par kvarter ifrån huvudgatan för att hitta restauranger där priserna är klart lägre och maten av bättre kvalitet. I Barcelona är det tapas som gäller, på små mysiga tapasbarer. Var inte rädd för att prova lite olika restauranger, även under en och samma kväll. Det är så folket gör här.

Den regionala cavan rekommenderas också, liksom de regionala vinerna. Den som föredrar annan mat eller dryck inser snart att Barcelona definitivt är en internationell arena. Det finns gott om internationella maträtter och drycker från hela världen att välja mellan.

Sena natten
När natten sedan blir sen börjar den ständiga folkfesten på allvar. Tapasbarerna blir alltmer fyllda med folk och nattklubbarnas tid tar sin början. Det går att festa hur länge som helst egentligen. Det är inte svårt att underhålla sig till tidiga morgonen, då frukostställena åter öppnar för en ny dag i en av världens absolut hetaste städer: Barcelona.

 


Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.
 
Relaterade Artiklar

Lansering av NewYorkPortalen.se

Juni 10, 2013

Vår i Barcelona

Mars 7, 2010

Semester i Barcelona

Mars 7, 2010

Upplev Barcelona - Europas bästa weekendstad

Mars 7, 2010