Hem » Artiklar & Nyheter » Fem saker att göra i Barcelona

Fem saker att göra i Barcelona

Santa Caterina MarknadenLa Rambla i alla ära, men ärligt talat: gatan är något av en turistfälla. Det finns mängder med andra saker att upptäcka i Barcelona och här är några tips som du inte får missa vid ett besök.

Antoni Gaudí
Den berömde arkitekten Gaudí verkade och levde i Barcelona, vilket tydligt märks i stadsbilden. Flera av Gaudís verk finns att skåda utmed Passeig de Gracia. Han står även bakom den enorma basilikan La Sagrada Familia, ett verk som inte är fullbordat. Parken Güell är hans verk, liksom Casa Milà och Casa Batlló.

Marknader
Det finns få städer i Europa som har så mycket marknader som Barcelona. Det är en upplevelse att gå omkring på den kända La Bouqeria, stadens största matmarknad, och insupa dofter och färger i oändlighet. Här går det att prova traktens alla specialiteter, och några till.

Santa Caterina-marknaden mellan stadens vackra katedral och Santa Maria del Markyrkan är också väl värt ett besök. Titta gärna upp i det fantastiska mosaiktaket. Det är en fröjd för ögat. Mercat Sant Antoni är en annan intressant marknad som på söndagsmorgnarna erbjuder en enorm bokmarknad. Här går det att hitta fina konstböcker, filmaffischer och seriemagasin.

Blomstermarknader finns det också gott om. Navarro är den mest fascinerande med tusentals och tusentals snittblommor i alla jordens färger. Marknaden har öppet dygnet runt alla dagar i veckan.

Loppisar finns det också gott om. Fora de Bellcaire är den största i staden och verkar oändlig. Men allra mest intressant kanske nog ändå antikmarknaden en trappa upp ovan gallerian Bulevard Rosa är. Här kan riktiga fynd göras.

Det gamla Barcelona
Barcelona har tusentals år på nacken. Det märks inte minst i Museu d'Historià de la Ciutat. Här kan besökare ta del av Barcino, föregångaren till Barcelona. Området har grävts ut och här går det att skönja bostäder, badhus, fabriker och golvmosaiker. Allt är mycket välbevarat och ligger en hissresa ner i underjorden.

CosmoCaixa
Det är kanske inte så många som åker till Barcelona för att klappa sjöstjärnor på ett tekniskt museum. Men det här museet utlovar något extra med regnskogar och planetarium och ett helt litet zoo av exotiska smådjur. CosmoCaixa utsågs med rätta till Europas bästa museum år 2006.

Poble Espanyol
Vid tunnelbanestationen Espanya ligger en hel liten by av helt spansk karaktär. Den byggdes till världsutställningen år 1929 för att visa att Spanien visst finns representerat i Kataloniens huvudstad. Här kan man uppleva en liten härlig bit av den spanska kulturen och arkitekturen.


Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.
 
Relaterade Artiklar

Lansering av NewYorkPortalen.se

Juni 10, 2013

Vår i Barcelona

Mars 7, 2010

Semester i Barcelona

Mars 7, 2010

Upplev Barcelona - Europas bästa weekendstad

Mars 7, 2010